<-- Terug WIJ in de KOSMOS
 

 

Datum Maandag 11 maart 2024
Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur
Locatie Bibliotheek Vlijmen, Burgemeester Zwaansweg 2, 5251 CJ Vlijmen
Entree € 5,00 per persoon
Aanmelden Aanmelden is niet nodig voor deze bijeenkomst

De inleider is deze keer de heer Chris Derks. Chris is de voormalig secretaris van de WSH en betrokken bij de oprichting. Na zijn verhuizing naar Wijchen is hij sterrenkundige lezingen gaan verzorgen in zijn directe omgeving. Daarnaast heeft hij in het verleden al meerdere lezingen verzorgd bij de WSH in de afgelopen jaren.  De lezing heeft als titel: WIJ in de KOSMOS.

In deze lezing wordt het publiek meegenomen vanuit hun woonplaats de ruimte in. Iedereen weet waar hij of zij woont. Bijvoorbeeld, in Vlijmen, in Drunen, Heusden of in één van de andere kernen van de Gemeente Heusden of elders in Noord Brabant, in Nederland, in Europa, of ergens anders op de wereldbol.

Maar waar kun je die wereldbol vinden in het heelal? Wie zijn onze buren en andere heelal bewoners?  Waar moeten zij ons zoeken in de kosmos om onze planeet te vinden?
Wat weten de astronomen nu van de kosmos? Wat zijn al feiten en wat theorieën? Welke instrumenten hebben ze tot hun beschikking?

Chris Derks neemt je mee in de kosmos. Met de James Webb Ruimtetelescoop terug in de tijd naar het begin, of beter in de richting van het begin.

Wat niet besproken wordt in deze lezing maar je wel zou willen weten, dat kun je natuurlijk altijd vragen.

De Werkgroep is een onderdeel van de Heemkundekring Onsenoort.

Mede namens het bestuur van de WSH René Esser