Lezing over lancering maanraket Artemis in Florida
 

 

Datum Maandag 12 juni 2023
Aanvang Inloop vanaf 19.45 uur, start om 20.00 uur
Locatie Bibliotheek Vlijmen, Burgemeester Zwaansweg 2, 5251 CJ Vlijmen
Entree € 3,00 per persoon
 

De WSH organiseert op maandag 12 juni 2023 een lezing over de lancering van de maanraket Artemis in Florida, Amerika.    

De heer Rob van Mackelenbergh zal op 12 juni a.s. een presentatie verzorgen over de lancering van de Artemis raket. Hij heeft een internationale accreditatie om presentaties en lanceringen bij de NASA o.a. in Amerika in de staat Florida bij te wonen.

Er waren 2 pogingen voor de lancering van de maanraket Artemis met o.a. de Orion capsule in augustus en september 2022. Hij was bij deze lanceringen aanwezig en voor hem  herleefde de jaren `60 weer. Hij zal een impressie laten zien van zijn beeldmateriaal door middel van een power point presentatie.

Verder heeft hij gesproken met de Nederlandse astronaut / kosmonaut André Kuipers die op uitnodiging van de ESA de lanceringen heeft bijgewoond. Deze maanraket is namelijk in samenwerking met NASA/ESA gemaakt, ESA vervaardigde de capsule Orion en de Service Module. Uiteindelijk is Artemis I met succes gelanceerd op 16 november 2022 en heeft zonder noemenswaardige problemen een rondje om de Maan gevlogen. Daarbij zijn schitterende foto’s gemaakt. En Orion is weer geland op 11 december 2022 in de Stille Oceaan.
Na een reis van meer dan 2 miljoen km heeft deze lancering bijgedragen aan de noodzakelijke kennis om in een later stadium mensen op de Maan te laten landen.

Wil je meer te weten komen over de maanmissies van de toekomst, kom dan naar deze prachtige presentatie en uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Op 8 oktober a.s. bestaat de WSH al weer 5 jaar. Aan dit Eerste Lustrum zal extra aandacht worden besteed tegen die tijd. Maar we roepen leden, maar ook andere belangstellenden op om mee de schouders eronder te zetten om dit een geslaagd evenement te laten zijn. Verder heb je tijd over om eens meer te doen voor de WSH zoals een bijdrage in het bestuur, meld je dan aan bij een gezellige club mensen die voor de leden en alle andere belangstellenden maandelijks een mooie avond organiseren.  

De bijeenkomst vindt plaats op 12 juni a.s. Inloop vanaf 19.45 uur en start om 20.00 uur. Let op: De locatie is sinds kort gewijzigd i.v.m. de verhuizing van de Heemkundekring.
Locatie: de Bibliotheek in Vlijmen adres: Burgemeester Zwaansweg 2 5251 CJ Vlijmen.    

Nog geen lid, geen probleem, ook dan bent u van harte welkom om een avondje te bezoeken. Zoals altijd staat zeer gastvrij de koffie klaar “Ook Voor U”  ja en ook bij de Bibliotheek !!! 

Maar als u nog geen lid bent denk dan eens na over een lidmaatschap van de Heemkundekring Onsenoort. Voor slechts 25,- euro per jaar bent u al lid. En uiteraard meldt u zich dan aan als werkgroepslid van de WSH. Aan iedere bezoeker wordt een kleine bijdrage gevraagd van 3,- euro. Aanmelding is niet nodig. Ik nodig u, van harte uit! Met dank aan Rob van Mackelenbergh.

René Esser, voorzitter WSH
De Werkgroep is een onderdeel van de Heemkundekring Onsenoort.

Foto: Rob van Macklenbergh