De WSH organiseerde op 14 november j.l. een presentatie over Astrofotografie, het fotograferen van sterrenkundige objecten  

 

De Werkgroep Sterrenkunde Heusden (WSH) verzorgde op 14 november j.l. een lezing over  Astrofotografie, het fotograferen van sterrenkundige objecten.   
Het fotograferen van sterrenkundige objecten, heeft de reputatie heel erg moeilijk en duur te zijn.

De secretaris van Sterrenwacht Halley de heer Yigal Herstein, heeft een lezing verzorgd over dit onderwerp en met name de vraag beantwoord, hoe kan je beginnen met astrofotografie.
Omdat men van een lezing alleen niet leert hoe je moet astrofotograferen, waren er ook twee andere leden van Sterrenwacht Halley aanwezig namelijk de heren Pieter Vorstenbosch en Michiel Snijders.

Zij gaven na de pauze ook uitleg en antwoord op de vraag hoe maken zij hun foto's ? Aan de hand van de door hun meegebrachte foto's en fotografische apparatuur gaven zij nader uitleg.
Uiteraard was het mogelijk om tussentijds vragen te stellen aan de heren. Een interessante, leerzame lezing en de leden van de WSH gingen met de benodigde nieuwe bagage huiswaarts.