Zondag 5 juli 2020

   

 

Zonnemiddag

 Ingang Fort Hedikhuizen

Deze zondagmiddag staat in het teken van de zon. Het bestuur van de WSH is ruim op tijd aanwezig op Fort Hedikhuizen om alles in orde te maken. Ook Jack Donkers, van catering De Smaakfabriek is op tijd om ons te helpen met de corona maatregelen en, vanzelfsprekend, met de catering.

De dag begint helaas regenachtig. De eerste groep is ruim op tijd aanwezig en voorzitter René Esser heet ze welkom. Iedereen gaat snel het Fort in waar het droog is. Gelukkig is hier ook genoeg te zien en te horen.

Er zijn drie zalen ingericht. In de middelste verteld Willem Schot iets over de zon zelf, in de rechtse zaal laat René opnames zien van zijn reizen naar diverse zonsverduisteringen en in de linkse zaal vertelt Chris over telescopen en zonnewijzers. Daar kan iedereen ook een eigen zonnewijzer maken van karton.

 Informatie over de zon

 Presentatie zonsverduisteringen

 Uitleg zonnewijzers en sterrenkijkers

 

 Daar is de eregast!

De tweede groep heeft meer geluk want aan het eind van het eerste tijdslot breekt de zon door en kan er gekeken worden door de Zonnekijker.

 

 

Aan het eind van de middag, als de gasten naar huis zijn en het bestuur en de catering alles weer heeft opgeruimd, lopen we nog even naar mw. van de Stelt, eigenaresse van het Fort, om haar te bedanken voor de gastvrijheid.

In de media:

Artikel Brabants Dagblad

 

Artikel en foto’s Heusden4You