Maandag 14 oktober 2019

Terug   

 

Presentatie door Rob van Macklenbergh

Maandag 14 oktober verwelkomde wij gastspreker Rob van Macklenbergh. De avond werd druk bezocht. Naast vaste leden van de WSH werden er deze avond ook nieuwe belangstellenden verwelkomd.

Rob van Macklenbergh woont regelmatig lanceringen bij van raketten in Amerika en maakt er foto’s van, vaak van heel dichtbij.

Sinds Nasa gestopt is met het Spaceshuttle programma, zijn er geen bemande ruimtevluchten gelanceerd vanuit Amerika. Maar de ontwikkelingen staan er niet stil. Nasa en SpaceX lanceren regelmatig raketten vanaf Kennedy Space Center in Florida, meestal met een satelliet of ruimtesonde aan boord. Het plan is ook om binnen afzienbare tijd weer mensen naar de maan te sturen en zelfs naar Mars.

Tijdens de bijeenkomst liet Rob beeldmateriaal zien de lancering van de Parker Solar Probe, een ruimtesonde van Nasa die in de loop van zeven jaar 24 maal langs de zon zal vliegen. Vervolgens zien we de lancering van de Falcon Heavy van SpaceX en tot slot de Orion Ascent Abort 2 test, een geslaagde test van een ontsnappingsraket. Dit alles werd door Rob toegelicht met mooie verhalen en leuke anekdotes. De avond eindigde daardoor later dan gepland en de WSH hoopt dat Rob nog een keer terug wil komen om meer te vertellen.

 

Terug