Maandag 8 oktober 2018

Terug   

 
Verslag 8 okt. 2018,  de 2e maandag van de maand Werkgroep Sterrenkunde Heusden (WSH)  

Opgericht werd binnen de Heemkundekring Onsenoort, de Werkgroep Sterrenkunde Heusden.
Het motto van de werkgroep is "Oog voor de Ruimte om ons Heem".
Men kan lid worden van deze nieuwe werkgroep via het lidmaatschap van de Heemkundekring. Hierbij wordt verwezen naar de website www.hkkonsenoort.nl 

Waren aanwezig: 1. Pepijn van den B,  2.Bert van O,  3.Carlo Roosen,  4.Erwin van B, 5.Chris Derks, 6.Rene Esser, 7.Reny van B, 8.Rinus van Malsen, 9.Willem S, 10.Urijan P, 11.Dolf B, 12.Rob B, 13.Hans R, 14.Frank G.

De personen 11 t/m14 waren nieuw en gekomen n.a.v. het krantenartikel. Ze hebben hun emailadres opgegeven, zodat we ze kunnen blijven uitnodigen.

Nr.2-6-7-13 zijn al lid van Heemkundekring Onsenoort.
Nr. 5 en nr.9 hebben zich als nieuw lid aangemeld bij HKK-Onsenoort.
John K had zich afgemeld voor deze avond en laten weten, dat hij geen bestuursfunctie ambieert.

Niet aanwezig, zonder afmelding: 1.C.P. B, 2.dhr.de V, 3.Erwin Z, 4.Harrie van E, 5.Hubert van B, 6.Joke vd H, 7.Karel Z, 8 en 9. Jeannine en Lisa van de  B, 10.Peter V.

Wim van B heeft zich teruggetrokken. Zijn emailadres is verwijderd uit het bestand.

Tijdens deze eerste bijeenkomst werd het bestuur samengesteld bestaande uit 4 bestuursleden namelijk Renť Esser als voorzitter, Chris Derks als secretaris ad interim, omdat hij het komende jaar het bestuurslid Rinus van Malsen zal vervangen en Carlo Roosen.
De bijeenkomsten worden gehouden op de 2e maandag van de maand. De eerstvolgende bijeenkomsten zijn op 12 november, 10 december en 14 januari 2019. Op 12 november is het onderwerp : optiek en telescopen. De locatie is de unit van Heemkundekring op het terrein van MariŽnkroon in Nieuwkuijk. Aanvang 20.00 uur.

De volgende ideeŽn zijn naar voren gebracht: het organiseren van waarnemingsavonden, het organiseren van lezingen, het gezamenlijk bezoeken van de Sterrenwacht Halley, etc.
Verder is het plan een waarnemingsmiddag te organiseren met het doel om jeugdige leden ook de gelegenheid te geven een ster te bekijken, namelijk onze Zon.
In de werkgroep heeft een lid een zonnekijker en hij is bereid om deze een middagje op te stellen om mee waar te nemen.

Info van Urijan P: half december a.s. is een komeet zichtbaar en zal er op de sterrenwacht Halley een speciaal programma voor zijn.

Nog geen lid en wil je lid worden, meld je dan aan via boven genoemde website en geef aan Chris Derks door dat je lid wil worden van deze mooie nieuwe werkgroep.

Chris Derks, secr.WSH   13-10-2018
 

 

Terug