Contact
  
Werkgroep Sterrenkunde Heusden
Adres
Locatie Heemkundekring Onsenoort
Abdijlaan 6 te Nieuwkuijk
E-mail info@wsh-heusden.nl
Website www.wsh-heusden.nl
Facebook facebook.com/werkgroep-sterrenkunde-heusden

 

Bestuur
Voorzitter:
René Esser
 
     
Vice voorzitter:
Rinus van Malsen
 
     
Bestuurslid:
Tonny van de Wiel
Ontdek de passie in jezelf

Als kind lag ik, net als u ongetwijfeld ook wel eens deed, op mijn rug in het gras om dieren of gezichten te schetsen in de wolken. In de avond probeerde ik dat ook bij de sterren en de maan. Het enige wat ik daar toen duidelijk in herkende, was het gezicht van het mannetje op de maan.

Heel wat later -tijdens mijn universitaire studie Arbeid & Organisatiepsychologie- leerde ik dat dit zien en invullen van de ontbrekende stukken van een gedeeltelijk beeld in betekenisloze objecten niet zo ongewoon is als het lijkt. Het snel opmerken van een menselijk gezicht of een dier en het snel kunnen bepalen of het een bondgenoot of een vijand is, was en is altijd cruciaal geweest. Het betekent soms het verschil tussen leven en dood. Dus zo gek was en is dat fantaseren en invullen nog niet!

En alhoewel ik altijd als dat kind zal en wil blijven 'dromen' gaat mijn fantasie bij de Werkgroep Sterrenkunde Heusden (WSH) geleidelijk over in 'echte' kennis en inzicht in die wonderlijke wereld boven ons. Nu herken ik in de avond wel die prachtige planeten, én kan ik ze benoemen. Ook schets, herken en benoem ik de beelden van de sterren, zoals onder andere de Kleine en de Grote Beer, de Leeuw, Cassiopeia en Orion.

Met alle leden tezamen vormen wij de werkgroep. Bij een werkgroep 'moet/mag' je werken. Ik 'denk' mee bij het bestuur en richt me voornamelijk op de interne en de externe communicatie, de PR.

Als managementcoach stond ik topmanagers bij en kon hierdoor in alle lagen van grote bedrijven of organisaties voor verbeteringen zorgen. Mensen vooral zichzelf laten worden was en is hierbij mijn passie.

Daarnaast organiseer ik ook al jaren vele verschillende, liefst bijzondere en/of educatieve, activiteiten voor verenigingen en (maatschappelijke) organisaties. In de gemeente Heusden bijvoorbeeld voor de Zomerschool voor Senioren en voor de Natuur- en Milieuvereniging (NMVH). Bij de NMVH ging mijn allerlaatste project over de ruilverkaveling 'Heusden-Vlijmen'. De ruilverkaveling was een unieke en indrukwekkende gebeurtenis. In een glossy is dit boeiende verhaal in woord en beeld weergegeven, een tijdgeest van 60 jaar geleden tot nu toe.

Graag beveel ik deze interessante (landschap)geschiedenis in het gebied van de huidige gemeente Heusden van harte bij u aan, net zoals uiteraard de verrassende activiteiten van de Werkgroep Sterrenkunde Heusden.

Ontdek de passie in jezelf voor de ruimte in, om en boven ons Heem.

Mevrouw Tonny van de Wiel Adviseur Bewustwording & Educatie

     
Bestuurslid:
Hans Rijvers

Mijn naam is Hans Rijvers, ik ben 45 jaar getrouwd, heb twee kinderen, een pleegzoon en 5 kleinkinderen. Mijn hobby’s zijn o.a.  fietsen, tuinieren op een zoveel mogelijk ecologische manier.

In mijn werkzame leven heb administratieve functies gehad bij diverse bedrijven en instellingen binnen de gezondheidszorg. Inmiddels ben ik gepensioneerd en doe momenteel nog de administratie voor het bedrijf van mijn zoon.

Interesse in sterrenkunde heb ik altijd gehad. Bij de Werkgroep Sterrenkunde Heusden (WSH) spreken me de lezingen aan. Er is een grote verscheidenheid aan onderwerpen die besproken worden. Ik draag aan de werkgroep graag mijn steentje bij.