Informatie over de WSH
 

Op 8 oktober 2018 is de Werkgroep Sterrenkunde Heusden (WSH) opgericht. Het motto van onze werkgroep is
"Oog voor de Ruimte om ons Heem".

Wij komen elke tweede maandag van de maand samen in de unit van Heemkundekring Onsenoort op het terrein van MariŽnkroon in Nieuwkuijk. We beginnen om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur) en het duurt tot ongeveer 22.00 uur. Op een bijeenkomst wordt een presentatie gegeven over een Sterrenkundig onderwerp door ťťn van onze leden of door een gastspreker. Als het weer het toe laat, willen we na de bijeenkomst buiten de sterrenhemel waarnemen, soms met een telescoop, soms met het blote oog. Af en toe plannen we een excursie waar onze leden aan deel kunnen nemen. Van onze vaste dag en tijden kan soms worden afgeweken. De exacte data en tijden vindt u op onze website.

Er is geen basiskennis nodig om mee te doen met onze werkgroep. U hoeft enkel interesse te hebben in Sterrenkunde. Wij werken o.a. samen met enkele vrijwilligers van Sterrenwacht Halley in Heesch/Vinkel die graag hun kennis willen delen. Alle onderwerpen zijn laagdrempelig en er is altijd de mogelijkheid om vragen te stellen.

De WSH heeft een vast bestuur maar we zijn een Werkgroep. Daarom stellen wij inbreng van onze leden zeer op prijs. Wij horen graag ideeŽn voor onderwerpen tijdens de bijeenkomsten of tips voor een mogelijke excursie of gastspreker.

Met ingang van 2022 vragen wij voor bijeenkomsten 3,00 per persoon per avond. Hiermee kunnen wij bijkomende kosten betalen.
Verder is er de verplichting van inschrijving bij Heemkundekring Onsenoort (www.hkkonsenoort.nl.). Dit bedrag is (in 2022) 25,00 euro per jaar. Hiervoor kunnen wij gebruik maken van de unit en is er koffie en thee. Als we een excursie maken, worden eventuele kosten onder de deelnemers verrekend. Deelname aan excursies is natuurlijk altijd vrijblijvend.

Wij verwelkomen ook graag jeugdleden. Wel wijzen wij u er op dat onze bijeenkomsten tot 22.00 uur duren. Voor jeugdleden (t/m 17 jaar) geldt trouwens niet de verplichte inschrijving bij Heemkundekring Onsenoort. Vrijwillig inschrijven mag natuurlijk altijd.

Voor meer informatie en de data van onze bijeenkomsten zie onze website: www.WSH-Heusden.nl of kijk op onze Facebook pagina (Werkgroep Sterrenkunde Heusden). Wij zijn ook via de mail bereikbaar: info@WSH-Heusden.nl.

Heeft u interesse? U bent altijd welkom een keer vrijblijvend langs te komen. Graag tot ziens!